marți, 17 decembrie 2013

Barbati? Hmm.. nu toti..

   Azi scriu despre barbati. Un domeniu din pacate (prea) mult studiat, fara voia mea. Am intalnit atatea tipologii, atatea anomalii, atatea drame, insa si foarte, foarte putini barbati ok. Barbati buni. Cei in preajma carora ai vrea sa fii. Pentru ca sunt degajati si naturali, fara figuri, barbati cu care poti sa imparti o vacanta, o vara, dar cu siguranta si o viata.
   Cei mai multi sunt cei cu sechele, din pacate. Nu ca noi femeile nu le-am avea. Dar despre femei voi vorbi in alta postare. Isi aduc aminte de iubitele lor, care i-au facut carpa de sters pantofii stiletto, cand veneau drogate si bete din vreun club unde au dantuit cu alt mascul. Care ii tratau execrabil, le tocau cu zambetul pe buze ultimul ban si ultima farama de demnitate. Le venereaza. Le cauta in toate femeile. Nu le uita nici morti. Le tin prin cronologii de facebook ca pe niste icoane.
   Altii sunt cei carora nu le ajungi la nas nici cu prajina. Nu au timp. Sunt ocupati cu jobul. Unde freaca facebook-ul toata ziua si mai dau cate un print la o hartie. Isi lustruiesc masina si o spala in fiecare zi daca se poate. Isi penseaza sprancenele obsesiv. Poarta ochelari de soare si vara, dar si in restaurant, in club, in pat. Sunt la curent cu ultimele colectii de designer. Isi fac vacantele numai "la Dubai" sau "la Ibiza". Se duc nebronzati, se intorc la fel. Pentru ca noaptea stau in cluburi si ziua zac morti de beti intr-un hotel "expensive". Check-in-uri. La aeroport. La club. La hotel. Disperare.. La ei vin femeile buluc. Alea care ii vor aduce in situatia de mai sus.
   Mai sunt si barbatii care recunosc. Cine sunt, ce vor, ca stau linistiti sa isi revina dupa vreo dragoste, sau se concentreaza pe munca. Dar nu simuleaza. Nu vor o relatie, dar nici nu amagesc prin cuvinte sau fapte aiurea.
  Si sunt cei putini.. sinceri, autentici, calmi si blanzi. Care s-au saturat de criza adolescentei. Au trecut de agatamente, de combinatii, de golaneala. Care vor ceva de la viata. Care apreciaza femeia inteligenta, pentru ca sunt inteligenti. Nu vor drame, gelozii. Ies cu baietii, dar nu uita de tine. Nu beau ca porcii. Te ajuta cand ai nevoie. Intuiesc. Iti arata ca sunt indragostiti si dupa ani de relatie. Iti gatesc ceva bun, in modul lor stangaci, cand te vad prea obosita. Te strang in brate si iti piaptana parul ud cand iesi din dus. Li se pare sexy. Cand te pregatesti de somn iti ofera un tricou larg al lor. Le place sa te vada in orice ipostaza. Adora sa faca dragoste cu tine. Esti frumoasa cand esti eleganta si glam. Esti frumoasa si ciufulita si infofolita, cand dati zapada de pe masina. Ei sunt cei ce merita pastrati. Fete bune, femei minunate, daca i-ati intalnit, daca v-ati primit unul pe altul in vietile voastre, pastrati-i. Atunci cand frumusetea va fi brazdata de un rid, de vreo cicatrice, cand nu va veti permite cele mai fancy tinute, cand veti plange, cand va va durea ceva, va veti uita in ochii lor si veti vedea eternitatea. Cea autentica. La fel ca barbatul de langa voi.


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu