vineri, 29 noiembrie 2013

Apa, aer si dragoste

"Daca poti iubi, daca esti capabil de asemenea binecuvantare minunata, fa-o acum, fa-o mereu, spune-o, arat-o"

   Cand ne e sete ne dorim doar sa bem cateva guri de apa. E ceva normal si natural. Daca am astepta sa ne dea cineva un pahar cu apa? Si ar putea sa ni-l dea atunci. Dar nu o face. Si noi asteptam sa ne potolim setea si nu intelegem de ce nu ne intinde paharul, pentru ca e firesc si atat de simplu. Setea ne usuca gura, gatul, tot corpul. Ne deshidratam si ne parasesc incet puterile. Ne simtim slabiti, ametiti, somnorosi. Si ne dorim o picatura de apa. Ne mai uitam cu ochii stinsi spre persoana care tine paharul. Intr-un final, dupa ce ne-a chinuit, ne da paharul. Ia si bea. Gata. Mi-am satisfacut orgoliul, rautatea, frustrarile. Cat de mult ne mai ajuta apa? O bem logic. Dar corpul si sufletul sunt deja obosite si chinuite. Ne revenim incet.. in cateva ore sau zile..
   Cand simtim nevoia de aer ne dorim doar sa ne umplem plamanii cu el. La fel, cel mai natural lucru.. Dar daca cineva ne inchide intr-o camera? Fara geam, fara lumina, fara viata? Are cheia si poate sa o deschida. Doar ca nu vrea. Ne cuprinde spaima, simtim cum viata ne paraseste corpul.. In sfarsit usa se deschide, suntem tarati afara, la aer. Ia si respira. Parca ne doream sa fi murit acolo decat sa ne chinuim. Aerul intra in plamani. Dar ei sunt obositi. Noi am obosit. Asteptand..
   Cand simtim nevoia de dragoste si depinde de cineva sa ne zambeasca, sa ne stranga in brate si sa ne iubeasca, dar nu o face, desi poate, am vrea doar sa fim iubiti. Daca paharul ne este intins atunci cand suntem atat de storsi de vlaga incat nici nu mai realizam ca bem apa in sfarsit? Daca usa se deschide cand refuzam sa mai inspiram aer proaspat?
   Iubiti atunci cand simtiti. Nu asteptati nimic inapoi. Asteptati doar sa vedeti cum reactioneaza cel iubit la sentimentele voastre. La VOI. Daca nu e reciproc, pastrati iubirea in suflet, in secret. Si indepartati-va fara regret spre alte orizonturi. Iubirea asteapta oriunde. Sa fie daruita si primita. Atunci e dulce si frumoasa. Atunci e reala si ne implineste. Atunci e ca un pahar cu apa exact cand ne e sete, sau aer curat cand avem nevoie sa respiram.
   Love is all around. Don't let anyone make you believe otherwise..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu